A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Інформаційна хвилинка

І вже традиційними стали інформаційні хвилинки у шкільній бібліотеці... Іван Багряний займає почесне місце у списку українських авторів, що жили в часи репресій в Радянському Союзі і нехтували заборонами. Вільнодумець, сміливий, упертий письменник, якого не зупиняли переслідування, заслання, пагони і укривання від радянської влади в інших країнах. Великого письменника в ньому визнали тільки після смерті, коли він був реабілітований і його книги почали перевидавати. У своїх творах Багряний піднімає тематику несправедливості й жорстокості з якою йому довелося зіткнутися, він показує, що, не дивлячись ні на що, можна відстояти свої переконання і, пройшовши через усі випробування, залишитися людиною. І хоча, зрештою, йому довелося покинути рідний край, він намагався у що б то не стало жити на Батьківщині.    У шкільній бібліотеці до відзначення 115-річчя від дня народження письменника оформлена книжкова виставка де учні ознайомились з його біографією і творчістю.

18:51 05.10.2021

Мистецтво розвиває особистість

Мистецтво – це оптика, через яку ми бачимо світ та себе у цьому світі. Мистецтво розвиває особистість, зокрема такі якості, як уява та творчий підхід до навчання. Сьогодні розпочався тиждень образотворчого  та музичного мистецтва. Учні створили живописні та цікаві стіннівки, у яких відтворили цікаву інформацію про мистецтво та їх митців.  Учні гуртка "Студія образотворчого мистецтва" створили творчі роботи до тижня мистецтва, під назвою "Таланти твої, рідна школо".На уроках музичного мистецтва учні різних класів мали можливість побачити поєднання музики і природи.

18:18 04.10.2021

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

20:08 29.09.2021

Грушевський – найвидатніший український історик

Грушевський – найвидатніший український історик, людина величезної ерудиції. Він сполучає в собі дві гігантські творчі постаті, найбільший дослідник тисячолітньої історії України і найбільший творець живої історії – великого відродження України 20 століття.

19:50 29.09.2021

Екскурсія "Які "таємниці" має шкільне подвір'я?"

Сьогодні урок "Я досліджую світ" був дивовижним. В ранкове коло зібрала класний керівник 1-А класу Тетяна Кузбит своїх вихованців, а потім провела екскурсію "Які "таємниці" має шкільне подвір'я?".

19:44 29.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень