A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

День пам’яті Героїв Крут

Вшановуючи пам’ять захисників Української Народної Республіки, що власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, щороку 29 січня ми відзначаємо День пам’яті Героїв Крут. Своє право бути вільною, незалежною державою українці відстоювали впродовж багатьох століть. 103 роки назад, 29 січня 1918 року, у нерівний бій з чотиритисячним підрозділом російської Червоної гвардії вступив нечисленний загін із юних оборонців української державності. Утім, під час бою близько 30 хлопців потрапили в полон до більшовиків і були жорстоко і холоднокровно страчені. Ці події назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців як Бій під Крутами. Протягом тижня класні керівники проводили виховні години "Бій під Крутами", а у шкільній бібліотеці представлена книжкова виставка " Пам'ятаємо героїв Крут".

21:45 29.01.2021

Нарада при директору

В актовому залі відбулась чергова нарада з педколективом. Під час зустрічі розглянуто ряд важливих питань. Також в урочистій атмосфері привітали ювілярів - вчителя української мови та літератури Когут Л. М. та вчителя початкових класів Тиличко В. Й. із  Днем народження.

10:21 29.01.2021

Павло Тичина був кумиром покоління, яке творило Українську Народну Республіку

Легендарний український митець, якого і критикують, і хвалять, народився 130 років тому. Павло Тичина був кумиром покоління, яке творило Українську Народну Республіку, його називали бардом національної революції й хліборобським Орфеєм. Сьогодні у шкільній бібліотеці була представлена книжкова виставка " Син України, її чорнозему, її безкрайнього степу...". Учні школи також ознайомились з його творчістю і зачитували відомі його поезії.

21:54 28.01.2021

Соборність в душах, єдність у серцях

Тиждень національно-патріотичного виховання продовжується у нашій школі. Сьогодні відбулась виховна година у 8-А класі під керівництвом класного керівника Брунарської О. М. «Соборність в душах, єдність у серцях».

21:43 28.01.2021

Свіча Голокосту не згасне

З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні у нашій школі проведено ряд тематичних заходів «Свіча Голокосту не згасне». (Під керівництвом вчителя історії Біласа В. С, класних керівників Романів Г. Я. та Коркішко Г. М., педагог-організатора Скальського В. Б., бібліотекаря Шестерини З. С.)

18:49 27.01.2021

Виховна година «Велика злука – великі сподівання»

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у 8-Б класі під керівництвом Крошної М. Я відбулась виховна година «Велика злука – великі сподівання». Учні зачитували повідомлення для однокласників, виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність». Заключною частиною виховної години стало проведення флешмобу «Живий ланцюг». Діти створили нерозривний, символічний, живий ланцюг єдності, щоб відчути дух свободи і гордості за свою державу. Захід подарував розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

18:40 27.01.2021

Бесіди з психологом

25.01 - 26.01.2021 року психологом школи Коркішко Г.М. з учнями школи були  проведені бесіди щодо протидії насильству у навчальному закладі. Особлива увага була приділена видам насилля між учнями  та їхньої поведінки під час навчального процесу. Заняття були цікавими та пізнавальними.

18:19 27.01.2021

День Соборності України відзначали дошкільнята

День Соборності України відзначали дошкільнята  групи «Сонечко» . Була проведена  бесіда з метою формування національної свідомості дошкільнят, виховання у них почуття патріотизму.

10:17 23.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень