A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Третій день тижня математики та інформатики

Дата: 17.03.2021 20:23
Кількість переглядів: 89

У рамках тижня математики та інформатики Олеярчик Ольгою Степанівною проведено захід з унями 10 класу "Турнір з інформатики". Мета даного позакласного заходу: підвищити рівень знань учнів з інформатики; розвивати їх творчі й інтелектуальні здібності, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість, виховувати почуття відповідальності та вміння працювати у команді. Вчителем Совінською Т.М. був проведений математичний квест, учасниками якого були учні 6-х класів. Для них приміщення нашої школи перетворилось на квест-кімнату. Діти із задоволенням розгадували різноманітні загадки, шукали відповіді на запитання, виконували завдання. При цьому вони проявили свій творчий потенціал, вміння працювати у команді, логічне мислення, швидкість думки.

А ще сьогодні у Новокалинівському опорному закладі відбувся урок-гра "Створюй, спілкуйся, поважай", метою якого було:

ознайомити учнів з позитивним та негативним впливом Інтернету на людину; дати можливість учням самостійно прийняти ту позицію, до якої вони схиляються, розвивати навички роботи в групах, вміння висловлювати свою точку зору логічно і конкретно, виховувати інтерес до порушеної теми;

сприяти розвитку пізнавального інтересу; підвищенню творчої активності; розвитку вміння логічно викладати думки, вихованню шанобливого ставлення до чужої думки; культурному та інтелектуальному розвитку учнів.

На уроці під керівництвом вчителя Яцімірської О.М. учні грали у різні ігри: "Вітання без слів", "Клубок", "Від кого лист". Діти утворювали мережу за допомогою ниток відгадували від кого отримували повідомлення, вітали один одного жестами, при цьому кожен жест можна використовувати лише один раз. Урок в 11-Б класі під керівництвом Заріцької Т.М. був побудований на дослідницькій діяльності, яка полягала в створенні учнями інтелект карт.

Під час їх формулювання відбувається чотирикратне повторення вивченого матеріалу: читання з розумінням, відокремлення головного, наповнення карти шляхом надиктовування та написання тексту. Як показала практика, ці принципи створення карт є запорукою високого рівня запам'ятовування.

Вивчити, запам'ятати і повторити - це секретна формула успішної здачі ЗНО, що на даному етапі є найважливішим для учнів та вчителів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень