A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Голод 32-33 років - одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу.

Дата: 23.11.2023 18:50
Кількість переглядів: 10

Голод 32-33 років - одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. Мільйони людей, які загинули у ці роки голодною смертю, не могли безслідно розчинитися у часі. Про них пам'ятають.

Учні 8-Б класу Новокалинівського ліцею вшанували пам'ять про жертв Голодомору, відвідавши виставку «Марія» Лесі Марущак. Це найвідоміша у світі виставка про Голодомор-геноцид, яка була представлена у понад 9 країнах світу і вперше показана у Самбірському музеї Бойківщина.

Леся Марущак– мисткиня, творчість якої опирається на історичні дослідження пам’яті й ідентичності. Ця виставка допомогла ознайомити учнів з трагічними сторінками минулого нашого народу, за допомогою чуттєвості та візуальності пробудила глибинні емоційні відчуття, навчає нас протистояти ненависті та порушенню прав людини, застерігає суспільство від повторення вчинення злочину геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор.Єднаючись у вшануванні тих, хто став жертвою геноциду голодом, ми нагадуємо собі й усьому світу, що темрява не може перемогти, що рано чи пізно зло засуджують, а жертв — пам’ятають і шанують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень