A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

14 лютого - день Святого Валентина

Незважаючи на війну і тривоги, життя вирує у Новокалинівському ліцеї. Адже сьогодні, 14 лютого - день Святого Валентина, найпопулярніше свято серед молоді.

20:42 14.02.2024

140 років від дня народження Наталії Полонської - Василенко

13 лютого виповнюється 140 років від дня народження Наталії Полонської - Василенко. Вона - одна з перших жінок-дослідниць історії, авторка майже 200 наукових праць у галузі історії України. Наталія Полонська-Василенко належить до плеяди найкращих істориків України, праці яких є класичними орієнтирами у вітчизняній науці. Особливе місце серед наукових праць вченої займає двохтомна "Історія України"- продукт її довголітньої праці, як ученого так і педагога. Вона є справжнім пам'ятком дослідниці й водночас її довгого тернистого шляху від загальноросійської ідеї до української.

15:51 13.02.2024

Відома українська письменниця, авторка багатьох дитячих казок та оповідань

Лариса Михайлівна Письменна (1914-1992) – відома українська письменниця, авторка багатьох дитячих казок та оповідань. Її твори ненав’язливо, весело, вигадливо вчать дітей бути уважними, добрими та чуйними. Книжки Лариси Письменної також вчать любити Батьківщину, бути сумлінними в навчанні, працьовитими, допомагати старшим, берегти вірність в дружбі, виховувати вимогливість до своїх товаришів. До відзначення 110-річчя від дня народження письменниці у бібліотеці представлена інформаційна виставка про її життєвий і творчий шлях.

17:34 09.02.2024

День Безпечного інтернету

З нагоди Дня безпечного інтернету, який цього року відзначають 6 лютого,  учні  старшої  школи разом з вчителями інформатики Єрменчук Н.М. та Яцімірською О.М провели заняття, що  стосувалися важливості дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті.  Під час проведення заходу учні використовували матеріали на тему платіжної безпеки, розроблені експертами НБУ.  Вони дізналися коли вперше було виготовлено підроблені монети, як розрізнити фальшиві гроші і ше багато нової інформації  #ДеньБезпечногоІнтернету,

12:20 06.02.2024

Самійленко талановитий журналіст, перекладач і сатирик

Третього лютого минає 160 років з дня народження яскравого самобутнього письменника широкого творчого діапазону Володимира Івановича Самійленка. У його доробку – поезія, сповнена ніжної любові до свого народу і рідної землі, пʼєси, оповідання. Шанували Самійленка, як талановитого журналіста, перекладача і сатирика.Щирий патріот незмінно залишався вірним високим ідеалам Правди і Волі для України, що завжди була головною у його серці. Невелика добірка різножанрових творів Самійленка підтверджує актуальність і цінність його творчості для наших сучасників.

17:26 02.02.2024

Бути українкою - великий обов’язок

4 лютого 1924 – у Трускавці на Львівщині народилася Дарія Гусяк – зв’язкова головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Дарія Гусяк - одна з чотирьох українок, котрим радянський режим дав максимальний термін ув'язнення. За свою націоналістичну діяльність 25 років відсиділа у тюремному ув’язненні, звільнившись на 51 році життя. Дарія Гусяк говорила: "Бути українкою - великий обов’язок. Скільки років ми боремося за Україну, скільки ще боротися, скільки життів пішло, щоби здобути незалежність. Забагато ворогів маємо і занадто приваблива наша Україна, що всі зазіхають на неї. Всім вона бажана. Ми маємо непогану марку в світі. Відзначаємося і мистецтвом, і літературою. Ми багатий народ. Якби ми мали стільки можливостей, як інші, то би процвітали".

17:21 02.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень