A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Всесвітній день книги

Дата: 01.07.2020 00:35
Кількість переглядів: 119

23 квітня — Всесвітній день книги. Книга — колективна пам’ять людства. (Г. Сміт)

День книги, здавалося б, що це за свято? Це не Новий Рік та не День Народження, а святковий настрій не літає в повітрі цього дня. Але, для тих, хто живе світом книжок — це особлива дата. Адже, як можна не любити книжки, коли, завдячуючи їм, ми проживаємо безліч маленьких життів? Змагатися з драконами, бути учасником історичних подій, пережити бурхливий роман чи перевернути свій світогляд з ніг на 
голову — все це можна зробити, просто перегортаючи сторінки. Хтось скаже, що те ж саме відбувається з фільмами, тільки на них витрачаєш менше часу. Це правда, тільки от у фільмах ми бачимо історію очима інших людей, а в книжках — всі деталі диктує тільки уява читача.                                 Всесвітній день книги — як відсвяткувати?

Дві сили найуспішніше впливають на виховання культурної людини.
Це наука й мистецтво. Обидві ці сили сполучені в книзі. (М. Горький)

Всесвітній день книги та авторського права святкують щорічно 23 квітня, ось уже понад 20 років. Навіщо?
Щоби підкреслити важливість внеску письменників у життя людства. Йдеться про освіту, саморозвиток, творчість, задоволення. Книжка може зробити людину розумнішою або щасливішою. Але, як висловився Паскаль, кожну книжку треба вміти читати. Правильна література в руках правильного читача у правильний час — це скарб.

Відсвяткувати день книжки можна, звісно, за читанням хорошої літератури. Також, подарувати 
близькій людині книжку. Або, оновити власну бібліотеку, замовивши у цей день в книгарні ту літературу, які давно хотілося прочитати. А, вже прочитані книжки — не зберігати на поличці, щоби стояли без діла. Роздати їх друзям, подарувати бібліотеці чи віддати на благодійність. Адже книжки — це не прикраса для стіни, їх потрібно передавати від читача до читача.                                        Цікаві факти про книжки. 
Книга — це світ, видимий через людину. (І. Е. Бабель)

Паперові книжки читаються швидше. Це підтвердив своїм дослідженням Професор Якоб Нільсен, фахівець із комп’ютерів, у 2010 році. Він провів дослідження, та виявив: про те, що відсоток читачів електронних книг росте — паперові все ж вдається прочитати швидше, а засвоюються вони мозком простіше.           Найпопулярніший у світі автор — письменниця Агата Крісті. Її книги поступаються популярністю лише Біблії.Чим раніше — тим краще. Дослідження довели, що якщо вже в 4 роки привчати дитину до читання — то вона легко буде засвоювати нову інформацію.                            Якщо ж почати вчитися читати у 6 років — нові знання будуть даватися вже важче.          Всього життя не вистачить, щоби прочитати хоча б 1% літератури. Адже, за підрахунком Google, де враховувались художні, публіцистичні та наукові твори, всього їх понад 130 мільйонів!                              Люди почали читати мовчки тільки в 4 столітті нашої ери. До цього людство завжди читало вголос.                       

Творець книги — автор, творець її долі — суспільство. (В. Гюго)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень