A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Наслідки наркоманії.

Дата: 01.07.2020 00:09
Кількість переглядів: 502

Про те, що вживання наркотичних речовин негативно позначається на здоров'ї,все неодноразово чули і знають але, незважаючи на це, число людей їх вживають продовжує зростати . Сьогодні ми розберемося в тому, який же шкоду насправді може принести ця згубна звичка.

                                    Шкода наркоманії.                    

    Доведено що чим молодший організм, тим більший вплив на нього чинять токсичні речовини. Особливість наркотиків така, що їх вплив виявляється згубним в будь-якому віці. Іншими словами людина за все своє життя просто не встигає виробити імунітет проти цих речовин. Небезпека наркоманії в тому, що наркотичні отрути впливають на всі без винятку органи і системи. Запам'ятайте, що вже перша і однократна спроба їх вживання обов'язково спричинить страхітливі порушення в життєдіяльності організму або навіть призведе до інвалідності.

До чого призводить наркоманія?

Наркоманія - це дорога в один кінець! До такого висновку приходять багато вчених займаються дослідженнями у цій сфері. Незалежно від статі чи національності наркоманія призводить до трагічних наслідків і руйнує долі молодих людей у різних куточках світу.

Молоді дівчата, вживаючи наркотики, свідомо позбавляють себе природної краси. Їхня зовнішність стає недбалої, шкіра ставати тьмяною з жовтуватим відтінком. Загальний вигляд у таких людей настільки болючий, що перехожі починають з співчуттям проводжати їх поглядами.

Дівчата, мають шкідливі звички по типу куріння або наркоманії для маскування цих недоліків використовують в надмірних кількостях косметичні засоби, пудри, рум'яна.Хворі наркоманією нерідко стрімко втрачають вагу, за рахунок чого шкіра втрачає свою еластичність, що додає людині ще більш літній вид, змінюється постава. Волосся втрачають свій природний блиск, стає тьмяним і ламким.

Тривалість життя при регулярному вживанні наркотиків скорочується в середньому на 20-25 років.Наркоманія в сім'ї може викликати таке явище як співзалежність. Суть її в тому, що рідні близькі наркомана піддаються вічного стресу і їх особи деформуються подібно особистості залежної людини. Ці зміни можна простежити і на фізіологічному рівні, але сам співзалежний як правило не звертає на них уваги, оскільки спантеличений турботою про наркомана.  Психологічні ж порушення помітити дещо складніше, особливо враховуючи те, що в суспільстві їх вважають позитивними , серед них такі як: трудоголізм, перфекціонізм, жертовність, витривалість.

Жіноча наркоманія відрізняється від чоловічої тим, що жінка найчастіше вдається до прийому наркотиків в стані депресії, а у чоловіків депресія настає в результаті зловживання тими ж речовинами. Тому наркотична залежність формується у дівчат набагат швидше, ніж у хлопців. Це призводить до неможливості виконання головної життєвої мети - народження дитини.

Соціальні наслідки наркоманії, це втрата соціальної активності, пов'язана з тим, що наркоман втрачає свою працездатність і втрачає статус повноцінного осередку суспільства. Велика частина наркозалежних ніде не працює і живе за рахунок родичів або займається нечесною, кримінальною діяльністю з метою добути гроші.

 

Цікаві факти про ВІЛ / СНІД...



Складно повірити, що про СНІД ми дізналися лише 30 років тому. За цей час синдром набутого імунного дефіциту перейшов від невідомої хвороби до світової кризи і забрав більше 30 мільйонів життів. Незважаючи на прогрес, СНІД продовжує вбивати щорічно людей у світі. В інших частинах світу, зокрема, в Чорній Африці, ситуація набагато гірша — в деяких країнах рівень зараження СНІДом становить понад 15% населення.

Нижче представлені цікаві факти про ВІЛ / СНІД.

 

1. ВІЛ — інфекція поступово переходить у СНІД. Вірус імунодефіциту вражає клітини — хелпери, які відповідають за імунну відповідь. Якщо вчасно не впливати на механізм інфекції, то вірус повністю поглине хелпери і вірус імунодефіциту поступово переходить в синдром набутого імунодефіциту. Не кожен випадок ВІЛ — інфекції переходить в розвиток СНІДу, тому необхідно проходити регулярні обстеження на наявність інфекції і своєчасно отримувати необхідне лікування. ...
2. Життя з вірусом імунодефіциту значно скорочується. Не варто вірити даним припущенням, так як тривалість життя з ВІЛ — інфекцією є однаковою з тривалістю життя здорової людини. З вірусом імунодефіциту жити можна, регулярно приймаючи необхідні препарати і проходячи регулярні медичні обстеження. Навіть якщо людина не приймає препарати, то тривалість життя може скласти до п’ятдесяти п’яти років.

 3. Вакцини проти ВІЛ — інфекції не існує. Дійсно, ефективної вакцини поки не знайдено, проте вживаються всі заходи з пошуку протиотрути проти даного страшного захворювання. Американські вчені не зупиняються на досягнутих результатах, тому ні на секунду не зупиняють розробку і пошук нових препаратів, здатних вилікувати ВІЛ та СНІД....
4. Вченим стало відомо кілька випадків повного лікування від вірусу імунодефіциту. Деяким пацієнтам допомогла пересадка кісткового мозку від донора, який мав вроджену несприйнятливість до розвитку ВІЛ. Також існує вилікуване немовля, якому була призначена ударна доза антиретровірусних препаратів.

 5. Самостійно розпізнати наявність ВІЛ — симптомів неможливо, так як тільки аналіз крові здатний виявити наявність інфекції в організмі.

6. Будь-яка людина, заражена вірусом імунодефіциту, має право працювати на колишній роботі. Також умисне зараження ВІЛ або СНІД карається законом і є злочином проти людства.

7. Деякі люди, маючи неправдиву інформацію про страшні наслідки вірусу, поширюють чутки про те, що дуже небезпечно перебувати з інфікованою людиною в одному приміщенні. Також можна заразитися при рукостисканні і поцілунку. Не варто вірити безглуздим забобонам, а варто докладно вивчити всі шляхи лікування даного захворювання....


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень